Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.
Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.
Se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Pastaia si miezul de vanilie se dau in fiert cu frisca si lapte. Se ia vasul de pe foc si se indeparteaza pastaia de vanilie.
Se bate zaharul spuma cu galbenusurile; se toarna apoi treptat laptele cu vanilie si se inglobeaza amestecand incet.
Se caramelizeaza intr-o tigaie 125g zahar, se stinge cu apa si se repartizeaza in formele unse cu putin ulei. Crema se toarna peste caramelul din forme.
Se coc la cuptor in bain-marie. Se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se dau la frigider.
La final, crema se rastoarna in farfurii si se orneaza.
Se serveste rece, ornata optional cu fructe de sezon.
Pentru că încă mai este spanac în piețe, am cumpărat și am făcut, poate pentru ultima dată, în acest...
Tocanita de spanac cu ochiuriGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa