Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative. Reteta o am de la mama si, tot de la ea, am invatat sa o prepar.

Portii
10
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru primul aluat:
  • -1 pahar de faina (paharul sa aiba 300 de ml)
  • - 2 galbenusuri
  • - putina sare
  • - smantana cata ia (cat sa se poata suci)
  • pentru al doilea aluat:
  • - 1 pahar de faina (300 ml)
  • - 3 linguri de untura
  • - smantana cata ia
  • pentru crema :
  • - 1 l de lapte
  • - 4 galbenusuri
  • - zahar vanilat
  • - 1 pahar de zahar (300 ml)
  • - 1 pahar de faina (300 ml)

Mod de preparare

Pui toate ingredientele de la primul aluat intr-un bol si le amesteci pana vei obtine un aluat. Faci aluatul al doilea din ingredientele date. Din primul aluat, intinzi o foaie, peste care adaugi a doua compozitie si intinzi. Rulezi foile ca si pentru cozonac. Imparti alautul in 2 parti si din fiecare parte, seintinde cate o foaie. Vei coace foile pe dosul unei tavi, la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos. Dupa ce sunt coapte foile, se lasa la racit.

Preparare crema

Din acel litru de lapte, iei o cana de lapte pe care o amesteci cu faina si galbenusurile, amesteci bine sa nu fie cocoloase. Restul laptelui se fierbe si se indulceste. In timp ce fierbe laptele, se adauga compozitia din faina si galbenusuri si se fierbe ca si budinca. Crema se fierbe la foc mic astfel incat sa nu se arda. Dupa racire, se pune crema intre cele 2 foi si se pudreaza. Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...