Cremes

Faina se amesteca cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de unt, topit. Se framanta bine aluatul si se pune la rece. Dupa ce se scoate d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina
  • 250 ml smantana
  • 600 gr faina
  • sare
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte dulce
  • vanilie
  • 8 oua
  • 350 gr zahar
  • 150 gr faina

Mod de preparare

Faina se amesteca cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de unt, topit. Se framanta bine aluatul si se pune la rece. Dupa ce se scoate de la frigider se framanta cu restul de margarina si se lasa din nou la rece o ora. Se imparte apoi in patru parti egale, si se intind foi groase de 1 cm care se pun separat la copt. Separat, se fierbe laptele, cu vanilie, pentru crema. Se bat 5 oua intregi impreuna cu trei galbenusuri si zaharul. Se toarna faina in ploaie, putina sare si se toarna laptele cald, dupa care se omogenizeaza bine. Se pune pe foc vasul si se amesteca incet. Cu crema racita si amestecata cu cele 3 albusuri ramase, batute spuma, se umplu foile.


Prajitura se taie si se serveste a doua zi, pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu branza Cozonac Prajitura cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...