Faina se amesteca cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de unt, topit. Se framanta bine aluatul si se pune la rece. Dupa ce se scoate d
Faina se amesteca cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de unt, topit. Se framanta bine aluatul si se pune la rece. Dupa ce se scoate de la frigider se framanta cu restul de margarina si se lasa din nou la rece o ora. Se imparte apoi in patru parti egale, si se intind foi groase de 1 cm care se pun separat la copt. Separat, se fierbe laptele, cu vanilie, pentru crema. Se bat 5 oua intregi impreuna cu trei galbenusuri si zaharul. Se toarna faina in ploaie, putina sare si se toarna laptele cald, dupa care se omogenizeaza bine. Se pune pe foc vasul si se amesteca incet. Cu crema racita si amestecata cu cele 3 albusuri ramase, batute spuma, se umplu foile.
Prajitura se taie si se serveste a doua zi, pudrata cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu branza Cozonac Prajitura cu visine
chifle umplute cu branza si pulpe de pui ,este o reteta foarte delicioasa.
Chifle umplute (reteta video)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa