Cremes Jugo

Aluat: framantam untul, faina, galbenusurile, apa rece si sarea, lasam la rece 3 ore. Coacem o foaie. Cealalta foaie o punem in tava impreuna cu umpl

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 25 dkg unt
  • 30 dkg faina
  • 2 galbenusuri
  • Putina sare
  • 3 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 9 galbenusuri
  • 30 dkg zahar pudra
  • 25 dkg ciocolata razuita
  • 25 dkg nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • ¾ l lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 25 dkg unt
  • 25 dkg zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Aluat: framantam untul, faina, galbenusurile, apa rece si sarea, lasam la rece 3 ore. Coacem o foaie. Cealalta foaie o punem in tava impreuna cu umplutura si le coacem impreuna. Umplutura: amestecam galbenusurile, zaharul pudra, ciocolata razuita, nuca macinata si praful de copt, incorporam albusurile batute spuma. Intindem amestecul pe foaia de aluat si o coacem. Crema: fierbem laptele cu budincile de vanilie si dupa racire adaugam untul batut spuma si amestecul de zahar pudra si zahar vanilat. Turnam crema pe prajitura racita si acoperim cu cealalta foaie. Dupa o zi de odihna o feliem.
Alte retete recomandate

Tort de mere intregi

Tiramisu

Diplomat

Tarta cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...