Cremes Kiev

Framantam faina, zaharul, margarina, praful de copt, 4 galbenusuri si lingura de smantana (poate fi si mai multa daca este necesar). Impartim aluatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 dkg faina
  • 20 dkg zahar
  • 1 margarina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lingura smantana
  • 15 dkg zahar pudra
  • Nuca maruntita
  • Crema:
  • 2 linguri faina
  • 2 dl lapte
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 margarina
  • 25 dkg zahar pudra

Mod de preparare

Framantam faina, zaharul, margarina, praful de copt, 4 galbenusuri si lingura de smantana (poate fi si mai multa daca este necesar). Impartim aluatul in 3 parti. Inainte de coacere batem cele 4 albusuri cu zaharul pudra si ungem cele 3 foi cu amestecul obtinut. Pe fiecare foaie presaram nuca maruntita si le coacem. Le racim. Pentru crema fierbem faina cu laptele, ouale si zaharul vanilat. Frecam margarina cu zaharul pudra si amestecam cu crema racita. Umplem foile cu crema preparata. Nu decoram cu nimic. Lasam prajitura o zi la odihnit.
Alte retete prajituri recomandate

Placinta cu branza

Pateuri din foietaj

Tort de ciocolata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...