Cremsnit

Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calda, cu rom si otet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 300 gr faina
  • 1 lingura rom
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • crema de vanilie

Mod de preparare

Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calda, cu rom si otet. Se framanta bine si se intinde o foaie, apoi se scoate compozitia de la rece si se intinde si aceasta intr-o foaie. Se pun foile una peste alta si se strange apoi foaia obtinuta in patru si se pune la frigider pentru 20 minute. Se repeta de 3 ori operatia, cu cate 20 minute pauza la frigider. Se ia apoi coca, se taie in doua si se intind doua foi mai grosute, care se coc pe fundul tavii de la aragaz. dupa ce s-au copt, se pune peste una din foi crema de vanilie, se asaza deasupra cea de-a doua foaie si se pudreaza cu zahar pudra.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de prajituri:

Prajituri simple

Prajitura snikers

Tiramisu

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...