In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul. Laptele se pu
In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.
Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu.
Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul. Crema este lucioasa si gustoasa.
Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca.
Se pune intre foi, se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider.
La servire se pudreaza cu zahar. se taie foarte bine.
Foaia de sus se poate pune sfaramata.
Pofta buna!
Reteta Cremsnit a fost propusa de Neta pe forum culinar.ro
Alte retete de cremsnit gasiti aici:
Cremsnit,
Un fel de cremsnit,
Cremsnit rapid
Dacă tot am trecut la colorate și de post, mai aduc o rețetă tare faină! Spor și poftă bună!
Pilaf cu praz si maslinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura