Cubulete cu cocos

Cubuletele cu cocos sunte preferatele copiilor. Sunt mici, delicioase si inlocuiesc cu succes orice bomboana de ciocolata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 350 gr făină
  • jumătate pacheţel praf de copt
  • 200 gr zahăr brun
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 200 gr margarină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 gălbenuş de ou
  • 3 linguri de smântână
  • Pentru umplutură:
  • 5 albuşuri de ou
  • 250 gr zahăr pudră
  • 250 gr nucă de cocos rasă
  • Pentru glazurare:
  • 4 gălbenuşuri de ou
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 lingură esenţă de rom

Mod de preparare

Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se pune într-un castron împreună cu celelalte ingrediente pentru aluat şi se frământă până la omogenizare. Apoi se separă în două părţi, care se întind separat pe masa înfăinată, groase de cca jumătate de centimetru. Una dintre bucăţi se pune într-o tavă unsă cu margarină şi presărată cu făină.
Pentru umplutură albuşul de ou se bate până la spumă tare, după care se înglobează şi zahărul pudră. Se adaugă şi se amestecă şi nuca de cocos rasă, apoi se întinde uniform pe aluatul din tavă. Se acoperă cu cealaltă bucată de aluat, se înţeapă cu furculiţa (pentru a nu creşte) şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu timp de 35 de minute, sau până cand aluatul se rumeneşte uşor. În timp ce prajitura se coace, se pregăteşte glazura: se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul pudră şi cu romul, până câns de obţine o pastă omogenă. Prăjitura coaptă se răstoarnă fierbinte pe un fund de lemn şi se unge imediat cu compoziţia. Astfel, până se răceşte, se întăreşte şi glazura pe ea.


Cubuleţele de cocos se taie în felii cu cuţit înmuiat în apă fierbinte.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa