Deliciul Paradisului

Deliciul Paradisului este o prajitura cu crema a carei reteta este foarte simpla. Este o prajitura delicata si pufoasa, perfecta pentru un moment dulce. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de vanilie, unt, faina, zahar, esenta de lamaie si oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 125g zahar
  • 125g faina
  • 25g amidon
  • 40g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • estenta de lamaie
  • Crema:
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 50g amidon
  • 1/2 baton de vanilie
  • 200g unt

Mod de preparare

Pentru aceasta prajitura facem mai intai blatul. Pentru asta topim untul in cuptorul cu microunde si il lasam sa se raceasca. Albusurile de la 2 oua se bat spuma, iar intr-un castron separat amestecam faina cu amidonul si praful de copt. Cele 2 oua intergi si cele 2 galbenusurile ramase se amesteca cu zaharul si esentele de vanilie si lamaie, se bat cu mixerul pana devin spuma, in acest moment incorporam faina amestecand cu un tel de jos in sus. Adaugam untul topit dupa care albusurile batute spuma amestecand usor.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 25 de minute.

Pregatirea cremei:
Amestecam intr-un castron zaharul cu amidonul. Intre timp punem laptele la fiert cu semintele de vanilie. Cand laptele fierbe turnam o parte peste amestecul de zahar si amidon, amestecam bine sa nu faca cocoloase, apoi turnam toata compozitia peste laptele din oala. Dam focul la minim si fiebem pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e gata lasam crema sa se raceasca, dupa care o amestecam cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei.


Taiem blatul in doua pe lung si il umplem cu crema de lapte si vanilie, deasupra presaram zahar pudra, dupa care putem servi prajitura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca