Donauwelle (Prajitura Valurile Dunarii)

Prajitura Valurile Dunarii este o prajitura delicioasa cu visine si crema, o reteta de prajitura de casa deosebita cu nu nume pe masura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g margarina
  • 250g zahar
  • 6 oua
  • 350g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 1/2 lamaie
  • 1 borcan mare visine fara samburi; 2 budinci vanilie
  • 600ml lapte; 100g zahar
  • 1 pachet unt
  • 100g ciocolata lapte; 100g ciocolata amaruie; 50g unt de cocos/unt cat o nuca si 1 lingura jumate smantana

Mod de preparare

Blatul:

Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine cremos. Apoi se cerne faina amestecata cu praful de copt.

Amestecul se imparte in doua - jumatate se amesteca cu sucul si coaja de la jumatate de lamaie, cealalta jumatate cu 2 linguri rase de cacao. In tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt) se pune amestecul galben, cu grija peste cel maro si apoi visinele foarte bine scurse. Se coace la 175°C circa 30 de minute.

Crema:

Se pregateste budinca. La sfarsit se pune deasupra putin unt sa nu faca crusta si se lasa la racit. Restul de unt se bate spuma si se incorporeaza in el budinca rece incetul cu incetul. Crema se pune peste blatul rece si se pune la rece.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe aburi. Se adauga untul de cocos sau unt cat o nuca si o lingura de smantana si se lasa putin sa se raceasca, cat sa curga inca. Se pune peste crema si se pune la rece.


Prajitura Valurile Dunarii poate fi servita dupa ce s-a intarit glazura.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...