Dovleac pentru placinta

Pentru dovleac pentru placinta dovleacul se curata de coaja, se spala si se rade. Uleiul se incinge in tigaie, se adauga dovleacul ras amestecat cu zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat de placinta
  • dovleac (placintator) - 2 kg
  • zahar - 500 g
  • ulei sau untura - 200 ml (g)
  • scortisoara - 10 g
  • zahar vanilat - 20 g

Mod de preparare

Pentru dovleac pentru placinta dovleacul se curata de coaja, se spala si se rade. Uleiul se incinge in tigaie, se adauga dovleacul ras amestecat cu zahar si se caleste la foc iute cca 15-20 minute. Se da la rece, se adauga zahar vanilat si scortisoara. Cu aceasta compozitie se umple aluatul pentru placinta.


Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pandişpan cu afine şi vişine

O prăjitură pufoasă,aromată cu multe fructe. O reţetă foarte simplă pe care v-o recomand cu drag. Pentru că am...

Pandişpan cu afine şi vişine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise