Dovleci de Halloween

Dovleceii de Halloween sunt deserturi delicioase de sezon si sunt usor de pregatit. 300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana piure de dovleac
  • aprox. 300 g faina

Mod de preparare

Dovleceii de Halloween sunt deserturi delicioase de sezon si sunt usor de pregatit.

300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt pana cand se inmoaie, apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, faina si piureul. Se framanta aluatul si se lasa 20-30 minute la rece.

Se dau apoi forma dovleceilor, formand mici bile pe care se traseaza linii din loc in loc, cu ajutorul unui cutit, iar in mijloc se infige o bucata de sticks. Se coc in tava unsa cu ulei, timp de 15-20 minute.


Dupa ce aceste prajituri rapide se racesc se pot picta cu glazura de zahar, dupa propria imaginatie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...