Ecler

Se unge o tava emailata mai mare. Intr-o oala cu pereti grosi se pun sa fiarba apa, untul, zaharul si sarea. Se adauga faina deodata si se amesteca pe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1oo g faina
  • 150 ml apa
  • 90 g unt
  • 3 oua intregi
  • 1 lingura zahar brun
  • Un praf de sare
  • Crema:
  • 120 g ciocolata menaj topita
  • 40 ml frisca

Mod de preparare

Se unge o tava emailata mai mare. Intr-o oala cu pereti grosi se pun sa fiarba apa, untul, zaharul si sarea. Se adauga faina deodata si se amesteca pe foc mijlociu pana se desprinde aluatul de fundul vasului. Se mai amesteca de cateva ori ca sa se intareasca putin la suprafata, se ia de pe foc. Se trece compozitia intr-un castron sa se raceasca si cand este aproape rece se pun ouale intregi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia este buna atunci cand devine lucioasa si se desprinde greu de lingura. Cu mixerul prevazut cu furculitele de framantat, operatiunea aceasta dureaza cateva minute. Daca ouale folosite sunt prea mari, ultimul se bate si se foloseste cantitatea necesara. Compozitia se trece intr-un cornet de panza , apasand pe cornet se formeaza in tava unsa gramajoare de marimea unei mingi de ping-pong, la distanta de 5 cm, pentru ca se tripleaza ca volum. Se coc in cuptorul dinainte incins, dar dupa 5 minute, focul se reduce la mijlociu si se coc in continuare cca 15 minute ca sa devina rumene si crocante. Daca nu sunt destul de tari se mai usuca cateva minute pe foc mic. Cuptorul nu se deschide 15 minute ca sa nu cada aluatul. Gogosile se taie in doua chiar fierbinti si se umplu cu crema de ciocolata. Ciocolata se topeste in 40 ml frisca, se amesteca si se fierbe putin. Se raceste si se bate spuma, nu prea tare. Se imparte uniform umpland baza gogosilor cu lingurita. Se pun capacele. Se tin cateva ore la frigider sa se intareasca crema. Se servesc pudrate cu glucoza. In varianta clasica se foloseste crema de vanilie. Se pastreaza impachetate in hartie, la frigider. Din cantitatea de mai sus se obtin 20 de bucati de gogosi umplute
Alte prajituri recomandate

Placinta cu visine

Pandispan cu visine

Chec cu visine

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...