Ecler

Se unge o tava emailata mai mare. Intr-o oala cu pereti grosi se pun sa fiarba apa, untul, zaharul si sarea. Se adauga faina deodata si se amesteca pe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1oo g faina
  • 150 ml apa
  • 90 g unt
  • 3 oua intregi
  • 1 lingura zahar brun
  • Un praf de sare
  • Crema:
  • 120 g ciocolata menaj topita
  • 40 ml frisca

Mod de preparare

Se unge o tava emailata mai mare. Intr-o oala cu pereti grosi se pun sa fiarba apa, untul, zaharul si sarea. Se adauga faina deodata si se amesteca pe foc mijlociu pana se desprinde aluatul de fundul vasului. Se mai amesteca de cateva ori ca sa se intareasca putin la suprafata, se ia de pe foc. Se trece compozitia intr-un castron sa se raceasca si cand este aproape rece se pun ouale intregi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia este buna atunci cand devine lucioasa si se desprinde greu de lingura. Cu mixerul prevazut cu furculitele de framantat, operatiunea aceasta dureaza cateva minute. Daca ouale folosite sunt prea mari, ultimul se bate si se foloseste cantitatea necesara. Compozitia se trece intr-un cornet de panza , apasand pe cornet se formeaza in tava unsa gramajoare de marimea unei mingi de ping-pong, la distanta de 5 cm, pentru ca se tripleaza ca volum. Se coc in cuptorul dinainte incins, dar dupa 5 minute, focul se reduce la mijlociu si se coc in continuare cca 15 minute ca sa devina rumene si crocante. Daca nu sunt destul de tari se mai usuca cateva minute pe foc mic. Cuptorul nu se deschide 15 minute ca sa nu cada aluatul. Gogosile se taie in doua chiar fierbinti si se umplu cu crema de ciocolata. Ciocolata se topeste in 40 ml frisca, se amesteca si se fierbe putin. Se raceste si se bate spuma, nu prea tare. Se imparte uniform umpland baza gogosilor cu lingurita. Se pun capacele. Se tin cateva ore la frigider sa se intareasca crema. Se servesc pudrate cu glucoza. In varianta clasica se foloseste crema de vanilie. Se pastreaza impachetate in hartie, la frigider. Din cantitatea de mai sus se obtin 20 de bucati de gogosi umplute
Alte prajituri recomandate

Placinta cu visine

Pandispan cu visine

Chec cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu orez si legume la CrockPot - reteta video

O mancare de post, vegetariana, perfecta pentru zilele calde de vara :) 

Ardei umpluti cu orez si legume la CrockPot - reteta video
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca