Ecler cu crema cacao si frisca

Eclere: Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din no

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eclere: 100 g unt
  • 125 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 3 oua
  • 125 ml apa; Crema cacao: 1 cana lapte (de 250 ml)
  • 2 linguri faina (sa nu fie cu varf)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • o bucata unt sau margarina; Glazura: 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • o bucatica unt sau margarina; 250 ml frisca

Mod de preparare

Eclere:

Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din nou pe foc si se mai fierbe putin la foc potrivit. Se ia de pe foc si se raceste compozitia intr-o cratita cu apa. Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale si se amesteca bine. Se pune aluatul sub forma de bastonase intr-o tava pe care o ungi cu putin unt sau margarina. Se baga tava in cuptorul incalzit la foc potrivit (400F sau 200 grade celsius) pentru 30 minute. Numai dupa 20 minute se poate deschide cuptorul altfel nu vor mai creste frumos.

Crema cacao:

Intr-un vas pe pun: zaharul, faina, cacao si la urma laptele si se pune pe foc. Se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu ca sa nu iasa cu cocoloase. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina si esenta de rom (sau/si zahar vanilat). Se lasa sa se raceasca.



Glazura:

Toate ingredientele se fierb.



Cand eclerele sunt gata si s-au racit se taie pe lateral si capacelele se baga pe rand in glazura calda si se lasa sa se raceasca. Pe baza eclerului se pune crema, apoi frisca si deasupra se pune capacelul cu glazura.

Se dau la rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...