Ecler cu crema cacao si frisca

Eclere: Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din no

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eclere: 100 g unt
  • 125 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 3 oua
  • 125 ml apa; Crema cacao: 1 cana lapte (de 250 ml)
  • 2 linguri faina (sa nu fie cu varf)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • o bucata unt sau margarina; Glazura: 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • o bucatica unt sau margarina; 250 ml frisca

Mod de preparare

Eclere:

Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din nou pe foc si se mai fierbe putin la foc potrivit. Se ia de pe foc si se raceste compozitia intr-o cratita cu apa. Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale si se amesteca bine. Se pune aluatul sub forma de bastonase intr-o tava pe care o ungi cu putin unt sau margarina. Se baga tava in cuptorul incalzit la foc potrivit (400F sau 200 grade celsius) pentru 30 minute. Numai dupa 20 minute se poate deschide cuptorul altfel nu vor mai creste frumos.

Crema cacao:

Intr-un vas pe pun: zaharul, faina, cacao si la urma laptele si se pune pe foc. Se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu ca sa nu iasa cu cocoloase. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina si esenta de rom (sau/si zahar vanilat). Se lasa sa se raceasca.



Glazura:

Toate ingredientele se fierb.



Cand eclerele sunt gata si s-au racit se taie pe lateral si capacelele se baga pe rand in glazura calda si se lasa sa se raceasca. Pe baza eclerului se pune crema, apoi frisca si deasupra se pune capacelul cu glazura.

Se dau la rece.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Provocarea GastroArt Un lucru este sigur despre mine; imi plac provocarile. Un alt lucru sigur despre mine: nu-mi plac...

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa