Ecler cu crema de vanilie

Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa cateva minute, ouale pe ra

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 200 ml apa
  • 6-7 oua
  • sare
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 150 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 5-6 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 gr unt
  • sare

Mod de preparare

Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa cateva minute, ouale pe rand. Se toarna apoi compozitia cu un cornet in tava, sub forma de bastonase lungi de 8-10 cm. Se fac pe suprafata fiecarui bastonas, dungi cu o furculita si se introduc la copt, la foc mare. Dupa ce s-au rumenit, se lasa la racit si se taie pe lung, lasand un capacel. Se prepara din ingrediente crema de vanilie si se umplu eclerele cu aceasta.
Se servesc imediat.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Cornulete cu rahat

Cozonac moldovenesc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca