Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste, se toarna faina cernuta si se amesteca energic pana cand se desprinde compozitia de cratita.
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste, se toarna faina cernuta si se amesteca energic pana cand se desprinde compozitia de cratita. Se ia cratita de pe foc si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza total. Din aceasta compozitie se toarna, cu un cornet, bastonase lungi de 10 cm, pe o tava foarte uscata, fara faina sau grasime. Se coc timp de 30-35 minute in cuptorul foarte bine incins. In primele 20 de minute nu se deschide cuptorul. Cand sunt gata, se desprind cu grija ca sa nu se sfarame, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Se umple cu frisca sau cu o crema preparata dietetic.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu capsuni si frisca
Tort de mere si frisca
Tort tiramisu
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii