Felie cu rom

Sfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi. Umplutura: din foile coapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg faina
  • 15 dkg untura
  • 15 dkg zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 smantana
  • Pentru umplutura:
  • 1 dl lapte cu vanilie
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 dl rom
  • 10 dkg unt
  • 10 dkg zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 25 dkg zahar pudra

Mod de preparare

Sfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi. Umplutura: din foile coapte sfaramam o foaie si o inmuiem intr-un dl de lapte cu vanilie, adaugam 2 linguri de gem de caise, 2 linguri de praf de cacao si 1 dl de rom si amestecam bine. Batem spuma 10 dkg de unt cu 10 dkg de zahar pudra si le adaugam la umplutura cu rom. Decor: fierbem la baie de abur 3 albusuri cu 25 dkg de zahar pudra pana obtinem o crema tare si o turnam pe prajitura.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert inghetata de zmeura

Nimic nu poate fi mai bun decat o inghetata cu fructe de sezon si acum este timpul pentru zmeura, plina de vitamine, este...

Desert inghetata de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise