Flanuri cu jeleu de portocale

Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l apa
  • 10 foi de gelatina
  • 300 gr zahar
  • 300 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca aluatul frantuzesc. Se lasa sa se odihneasca, la rece, 2 ore. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie dreptunghiuri si se coc intr-o tava tapetata, la foc mare, timp de 15 minute. Se micsoreaza flacara si se mai tine tava in cuptor, cam 10 minute. Se prepara jeleul. Se pun la fiert, intr-un ibric, zeama de portocale cu zaharul si se leaga siropul. Se adauga in sirop gelatina, amestecata cu apa rece si se amesteca pana se topeste.

Cand s-au racit, dreptunghiurile se ung cu jeleu de portocale.

Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...