Flori de mar

Pentru blat - 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, apoi se amesteca 6 galbenusuri, 2 plicuri cu praf de budinca de capsune si 2 linguri de fain

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 17 linguri zahar
  • 2 prafuri de budinca capsune
  • 3 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 75 g ciocolata de menaj
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Pentru blat - 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, apoi se amesteca 6 galbenusuri, 2 plicuri cu praf de budinca de capsune si 2 linguri de faina. Se coace la foc potrivit.

Pentru crema: 3 galbenusuri se amesteca cu 5 linguri de zahar, 1 lingura de faina, 200 ml lapte dupa care se fierb. Dupa racire se amesteca cu 200 gr de unt.

Spuma: 3 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar pe abur

Prajitura: peste blat se aplica crema, spuma si apoi ciocolata de menaj rasa.


Se tine la rece cel putin doua ore, dupa care se poate servi.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...