Flori de mar

Pentru blat - 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, apoi se amesteca 6 galbenusuri, 2 plicuri cu praf de budinca de capsune si 2 linguri de fain

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 17 linguri zahar
  • 2 prafuri de budinca capsune
  • 3 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 75 g ciocolata de menaj
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Pentru blat - 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, apoi se amesteca 6 galbenusuri, 2 plicuri cu praf de budinca de capsune si 2 linguri de faina. Se coace la foc potrivit.

Pentru crema: 3 galbenusuri se amesteca cu 5 linguri de zahar, 1 lingura de faina, 200 ml lapte dupa care se fierb. Dupa racire se amesteca cu 200 gr de unt.

Spuma: 3 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar pe abur

Prajitura: peste blat se aplica crema, spuma si apoi ciocolata de menaj rasa.


Se tine la rece cel putin doua ore, dupa care se poate servi.

Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...