Foi cu ciocolata si cocos

Pentru a prepara aceasta reteta de foi cu ciocolata si cocos sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, untura, sare, praf de copt, galbenusuri, cacao, lapte, albusuri, ciocolata cu lapte, nuca de cocos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 600 g faina
  • 2 linguri rase de untura
  • 240 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cacao
  • lapte cat cuprinde
  • Pentru crema de cocos:
  • 7 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca de cocos
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 250 g margarina

Mod de preparare

Foile se pregatesc in felul urmator: se freaca untura cu zaharul, galbenusul, sarea, zaharul vanilat, praful de copt, cacacauasi laptele. Se realizeaza un aluat potrivit de tare.Se pudreaza o tava cu faina si se aseaza prima foaie.

Pentru a prepara crema de cocos, se bat albusurile spuma cu zaharul si adaugi nuca de cocos. Se amesteca bine. Se toarna crema pe foaie si se acopera cu alta foaie. Se pune la copt 40 de minute. Se pune la racit dupa ce e gata.

Pentru a realiza crema de ciocolata, se amesteca cele 6 galbenusuri cu zaharul praf, zaharul vanilat, pana se transforma intr-o crema. Se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Ciocolata se razuieste si se adauga compozitiei. Se amesteca pana cand se topeste.

Margarina se freaca spuma si se adauga crema realizata mai devreme, racita. Compozitia rezultata se intinde peste prajitura, iar deasupra se presara din abundenta nuca de cocos.


Prajitura este mai buna daca se serveste la 2-3 zile de la realizare.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Lapte de pasare

Prajituri simple

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa