Foi cu frema de oua si cacao

1. Pentru FOI se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu part

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • fainaIngrediente pentru foi:
  • 5 oua
  • 125 gr. zahar
  • 100 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 oua
  • 50 gr. zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de lapte
  • 200 gr. unt

Mod de preparare

1. Pentru FOI se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.

2. Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.

3. Se coc patru foi.

4. Pentru CREMA se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie si se freaca pana ce compozitia devine ca o smantana.

5. In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .

6. Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.

7. Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.

8. Cu aceasta crema se umple foile.

9. Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reusestecacao

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...