Foietaj cu capsuni si mascarpone

Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase. Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 foi de placinta Filo
  • 3 linguri de unt topit
  • 90 g ciocolata alba
  • 3 cani de capsuni
  • 250 g mascarpone
  • 60 ml lapte
  • 4 linguritze zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase.

Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung cu unt si se pun intr-o forma cu dimensiunile de 35cm x 10 cm.

Se incretesc foile de placinta pe margine, iar pe fund se aseaza hartie de copt si boabe de fasole uscata, ca sa nu se umfle foile in cuptor.

Se dau la cuptor la temperatura de 375F / 190C pentru 10 minute, se scot boabele de fasole si hartia de copt si se mai dau la cuptor pentru alte 5 minute. Se scot apoi formele de aluminiu si se lasa la racit.

Intre timp se topeste la bain-marie ciocolata alba.

Se toarna un strat de ciocolata pe fundul fiecarei forme, apoi se aseaza capsunile taiate (se pastreaza o treime din capsunile intregi pentru ornat).

Se toarna crema de mascarpone, se orneaza cu capsuni taiate in jumatate si cu ciocolata alba topita (eu am preferat zahar pudra).

Se baga la frigider pentru cateva ore.


Pofta buna!

Reteta Foietaj cu capsuni si mascarpone a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu capsuni gasiti aici:

Tort de ciocolata cu crema de capsuni,

Prajitura cu crema de iaurt de capsuni,

Galuste cu capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...