Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Deliciu!

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 lg de ulei
  • 12 lg de zahar
  • 12 lg de lapte
  • 24 faina
  • sare
  • un plic de praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • crema:
  • 150 ciocolata alba
  • 6 linguri de frisca lichida
  • 3-4 linguri de lapte praf
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele pana devin o crema spumoasa apoi se adauga si uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie.

Faina se cerne si amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in faina. Dam compozitia deoparte cca 15 minute sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.

Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura, eu am avut forma pe flacara, dar exista si electrice (inca nu am incercat-o) se incinge pe ambele parti, intorcand-o pe flacara apoi se adauga pe fiecare parte, cate o lingurita de compozitie, se vine cu cealalta parte mobila, deasupra, se tine strans forma de manere apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte.Tinem pe flacara, pe ambele fete ale formei, cca 1 minut,geletele trebuie sa se desprinda usor de pe forma. Dupa 3-4 folosiri se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei, pentru a se evita priderea aluatului de forma in timpul coacerii.

Crema: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin(baie de aburi) pana devine lichida, se aduga laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza perfect amestecul. Se da deoparte de pe apa clocotita si se adauga fulgii de nuca deshidrtata, se amesteca si apoi cu cate o lingurita de crema ungem o bucata de galeta si se vine desaspra ei cu alta si presam bine, sa se lipeasca. La sfarsit pudram galetele cu un pic de zahar vanilat. Sunt pufoase si in acelasi timp moi, dupa cca o ora. Crema [poate fi preparat dupa gustul fiecaruia sau se poate umple cu gemuri sau dulceturi sau chiar se ung cu miere de albine.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu pere si mere

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu,...

Desert placinta cu pere si mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca