Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unu
Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unul, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, iar la urma albusurile batute spuma. Daca aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca 2 ore (iese mai bine prajitura!). Se infierbanta uleiul, se formeaza galuste cu lingura si se pun sa se prajeasca, dar la foc potrivit (in tigaie nivelul uleiului sa fie cel putin de 4 cm). Se scot galustele si se dau prin ciocolata rasa cu zahar (se amesteca 2 table de ciocolata de menaj rase cu 50 g zahar).
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Tarta cu visine
Tiramisu
Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă...
Aperitiv omleta cu fulgi de porumbDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri