Galuste cu ciocolata

Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 ml lapte
  • 40 g unt
  • 160 g faina
  • 4 oua
  • 30-40 ml ulei
  • 2 g ciocolate de menaj
  • 50 g zahar

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unul, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, iar la urma albusurile batute spuma. Daca aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca 2 ore (iese mai bine prajitura!). Se infierbanta uleiul, se formeaza galuste cu lingura si se pun sa se prajeasca, dar la foc potrivit (in tigaie nivelul uleiului sa fie cel putin de 4 cm). Se scot galustele si se dau prin ciocolata rasa cu zahar (se amesteca 2 table de ciocolata de menaj rase cu 50 g zahar).
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu capsuni

Tarta cu visine

Tiramisu

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă...

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii