Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unu
Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unul, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, iar la urma albusurile batute spuma. Daca aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca 2 ore (iese mai bine prajitura!). Se infierbanta uleiul, se formeaza galuste cu lingura si se pun sa se prajeasca, dar la foc potrivit (in tigaie nivelul uleiului sa fie cel putin de 4 cm). Se scot galustele si se dau prin ciocolata rasa cu zahar (se amesteca 2 table de ciocolata de menaj rase cu 50 g zahar).
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Tarta cu visine
Tiramisu
Ce poate fi mai bun decat un pranz delicios, servit in familie si pe placul tuturor? Si cand vezi ca se mananca si ultima...
Friptura de porc cu legume si orezPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura