Galuste cu visine (Gomboti si nudli)

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se zdrobesc bine de tot si se amesteca cu faina. Aluatul este din acela mai lipicios si veti avea tendinta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi mijlocii
  • 20 de linguri de faina
  • o lingurita rasa de sare
  • pesmet amestecat cu zahar dupa preferintele fiecaruia
  • prune sau visine

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se zdrobesc bine de tot si se amesteca cu faina. Aluatul este din acela mai lipicios si veti avea tendinta sa tot puneti faina, dar n-o faceti. Important este ca stratul de deasupra al aluatului sa fie tot timpul pudrat cu faina.

Aluatul obtinut eu il impart in patru, si din fiecare bucata intind pe rand cate o foaie pe care apoi o tai patratele, pun visine (sau prune) pe fiecare si le inchid dandu-le forma rotunda. Peste visine am mai adaugat zahar si cine doreste poate sa puna si scortisoara (asta merge mai bine la prune).

Din aluat eu mai fac si ceea ce se numeste "nudli", adica in loc sa umplu aluatul cu fructe, fac niste betisoare din aluat pe care le tai si le pun la fiert. Apoi se pun la fiert dar nu in apa care clocoteste ci doar fierbe incet. Dupa ce se ridica la suprafata le mai las 8-10 minute si apoi le scot. Pesmetul este preparat cum deja stiti, si le pudrez cu pesmet.

Dupa cum vedeti aluatul nu are zahar in el deloc. Ceea ce ii da dulceata este zaharul din pesmet. Daca credeti ca nu ati indulcit pesmetul indeajuns, puteti pune zahar peste el oricand; chiar si atunci cand l-ati pus deja peste gomboti.
Reteta Galuste cu visine (Gomboti si nudli) a fost propusa de BIJU

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura cu mamaliga

Tochitura cu mamaliga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii