Galuste cu visine (Gomboti si nudli)

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se zdrobesc bine de tot si se amesteca cu faina. Aluatul este din acela mai lipicios si veti avea tendinta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi mijlocii
  • 20 de linguri de faina
  • o lingurita rasa de sare
  • pesmet amestecat cu zahar dupa preferintele fiecaruia
  • prune sau visine

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se zdrobesc bine de tot si se amesteca cu faina. Aluatul este din acela mai lipicios si veti avea tendinta sa tot puneti faina, dar n-o faceti. Important este ca stratul de deasupra al aluatului sa fie tot timpul pudrat cu faina.

Aluatul obtinut eu il impart in patru, si din fiecare bucata intind pe rand cate o foaie pe care apoi o tai patratele, pun visine (sau prune) pe fiecare si le inchid dandu-le forma rotunda. Peste visine am mai adaugat zahar si cine doreste poate sa puna si scortisoara (asta merge mai bine la prune).

Din aluat eu mai fac si ceea ce se numeste "nudli", adica in loc sa umplu aluatul cu fructe, fac niste betisoare din aluat pe care le tai si le pun la fiert. Apoi se pun la fiert dar nu in apa care clocoteste ci doar fierbe incet. Dupa ce se ridica la suprafata le mai las 8-10 minute si apoi le scot. Pesmetul este preparat cum deja stiti, si le pudrez cu pesmet.

Dupa cum vedeti aluatul nu are zahar in el deloc. Ceea ce ii da dulceata este zaharul din pesmet. Daca credeti ca nu ati indulcit pesmetul indeajuns, puteti pune zahar peste el oricand; chiar si atunci cand l-ati pus deja peste gomboti.
Reteta Galuste cu visine (Gomboti si nudli) a fost propusa de BIJU

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa