Gogosi (aluat dospit)

Drojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare, dupa gust (cca 10 g). In

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg faina
  • 30 g drojdie
  • 10 ml lapte putin indulcit
  • sare
  • apa calduta
  • ulei pentru fript

Mod de preparare

Drojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare, dupa gust (cca 10 g). In mijlocul vasului, se face loc pentru drojdia fermentata si apa necesara pentru a obtine un aluat mai moale.

Se framanta cu mainile 10 minute, cu mixerul 2 – 3 minute, se presara faina deasupra, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana creste dublu in volum (daca dospeste peste masura, aluatul se va intari dupa fript). Dupa dospire, se rastoarna pe planseta de bucatarie presarata cu faina si se intinde o foaie de grosimea unui deget. Se decupeaza gogosi cu o forma mai mica (cu diametrul de 3 3,5 cm), se frig in ulei fierbinte pe amandoua partile.


Atentie: se servesc la carnuri cu sos ( de ex. carne cu sos de oregano).

Alte retete

Rulada cu spanac

Placinta cu visine

Pandispan cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...