Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in lapte caldut. Se adauga ouale batute cu putina sare, untul topit, zaharul, laptele caldut si se framanta bin
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in lapte caldut. Se adauga ouale batute cu putina sare, untul topit, zaharul, laptele caldut si se framanta bine aluatul. Se lasa la crescut, apoi se intinde din el o foaie subtire, care se unge cu unt, se presara cu zahar si se ruleaza. Se ia ruloul de la ambele capete, se lungeste, rasucindu-l, dupa care se asaza invartit, sub forma de melc, intr-un vas uns cu uns. Se coace pana se rumeneste bine, apoi se scoate din cuptor si se stropeste cu un sirop preparat din zahar, apa si baton de vanilie. Se introduce pentru cateva minute din nou in cuptor, apoi se scoate pe un platou.
Se taie si se serveste calda sau rece, langa ceai.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare Ciocolata de casa Cozonac moldovenesc
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa