Lazy cake

Lazy cake e o prajitura delicioasa pentru cei care vor sa faca un desert bun dar fara prea mare efort. Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • pentru umplutura:
  • 1 plic crema pentru prajituri
  • de lamaie
  • de la dr. Oetker
  • 300 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • pentru insiropat blat
  • niste zeama de compot de pere
  • ananas sau ce va mai face voua placere
  • pentru topping:
  • 50 ml lapte
  • 8 patratele de ciocolata de menaj
  • o mana de alune sfaramate grosier

Mod de preparare

Lazy cake e o prajitura delicioasa pentru cei care vor sa faca un desert bun dar fara prea mare efort. Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica. Adica bateti spuma albusurile, separat mixati pana va sar fulgii, 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. Incorporati apoi faina si la urma albusurile spuma tare, invartite doar putin. Puneti totul intr-o forma de tort cu ienl detasabil, de 26 cm, dar folositi cu incredere si tava de 24, va iesi mai inalt si chiar mai fain :P. Dati la cuptor, incins in prealabil, pentru vreo 35-40 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand s-a mai racorit scoateti din forma si lasati sa se raceasca complet, pe un gratar .

Pentru crema procedati conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand blatul s-a racit complet, taiati in doua si insiropati cu zeama de compot. Umpleti-l cu crema rece.

Pentru topping puneti pe baie de aburi laptele cu cioclata si lasati ca aceasta din urma sa se topeasca. Turnati apoi compozitia peste prajitura, lasand sa curga putin peste margini. Nu e nevoie de multa finisare...doar e lazy cake, nu un tort adevarat :P.

Puneti deasupra niste alune tocate grosier, sau nuci sau migdale, sau ce mai are omu' prin casa. Si gata...voila Lazy cake!

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti

Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară! Cu un pic de răbdare veți prepara...

Cartofi umpluti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca