Lazy cake

Lazy cake e o prajitura delicioasa pentru cei care vor sa faca un desert bun dar fara prea mare efort. Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • pentru umplutura:
  • 1 plic crema pentru prajituri
  • de lamaie
  • de la dr. Oetker
  • 300 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • pentru insiropat blat
  • niste zeama de compot de pere
  • ananas sau ce va mai face voua placere
  • pentru topping:
  • 50 ml lapte
  • 8 patratele de ciocolata de menaj
  • o mana de alune sfaramate grosier

Mod de preparare

Lazy cake e o prajitura delicioasa pentru cei care vor sa faca un desert bun dar fara prea mare efort. Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica. Adica bateti spuma albusurile, separat mixati pana va sar fulgii, 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. Incorporati apoi faina si la urma albusurile spuma tare, invartite doar putin. Puneti totul intr-o forma de tort cu ienl detasabil, de 26 cm, dar folositi cu incredere si tava de 24, va iesi mai inalt si chiar mai fain :P. Dati la cuptor, incins in prealabil, pentru vreo 35-40 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand s-a mai racorit scoateti din forma si lasati sa se raceasca complet, pe un gratar .

Pentru crema procedati conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand blatul s-a racit complet, taiati in doua si insiropati cu zeama de compot. Umpleti-l cu crema rece.

Pentru topping puneti pe baie de aburi laptele cu cioclata si lasati ca aceasta din urma sa se topeasca. Turnati apoi compozitia peste prajitura, lasand sa curga putin peste margini. Nu e nevoie de multa finisare...doar e lazy cake, nu un tort adevarat :P.

Puneti deasupra niste alune tocate grosier, sau nuci sau migdale, sau ce mai are omu' prin casa. Si gata...voila Lazy cake!

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide