Malai ardelenesc

Se cerne malaiul, se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele dat in clocot. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste malai 3/4 din fa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g malai
  • 500 g faina
  • 1/2 l lapte
  • 1 drojdie de bere
  • 2 linguri de zahar
  • 3 oua
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de rom
  • 50 g zahar farin
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se cerne malaiul, se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele dat in clocot.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste malai 3/4 din faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare.

Drojdia de bere se freaca impreuna cu o lingura de zahar pana devine pasta lichida, dupa care se adauga malaiul.

Se bate amestecul cu o lingura de lemn timp de un sfert de ora.

Operatia aceasta se face pentru a incorpora o cantitate de aer mare in compozitie.

Se adauga in amestec : un praf de sare, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si o lingura de rom.

Se lasa aluatul la dospit o jumatate de ora, dupa care se unge o tava cu o lingura de unt, se rastoarna compozitia in ea, iar deasupra se pune o pasta alba obtinuta din restul de faina inmuiat cu apa calda.

Se poate imparti aluatul in doua parti, coacerea fiind ingreunata de malaiul din compozitie, care nu lasa prajitura sa se coaca repede.

Cand prajitura s-a rumenit bine, se scoate forma din cuptor, se desprinde malaiul cu un cutit ascutit de pe margini, apoi se scoate pe o hartie curata.

Se pudreaza cu zahar farin cat este cald.

Se taie numai dupa ce s-a racit, altfel se incruzeste.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura de capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...