Se coc merele in cuptor, pana se inmoaie bine, fara sa se rumeneasca. Pulpa merelor coapte se zdrobeste bine cu furculita. Se spala orezul si se pune
Se coc merele in cuptor, pana se inmoaie bine, fara sa se rumeneasca. Pulpa merelor coapte se zdrobeste bine cu furculita. Se spala orezul si se pune la fiert cu apa. Cand apa a scazut, se adauga laptele. Se amesteca destul de des, ca sa nu se lipeasca. Cand orezul e aproape gata, se pune in el zaharul, se amesteca si se mai fierbe 2-3 minute. Se uda cu apa rece - doua cani - si se adauga straturi alternative de orez fiert si piure de mere, ultimul fiind de orez. Se dau la rece cateva ore.
Se rastoarna pe o farfurie si se decoreaza cu visine din dulceata sau cu diverse fructe crude.
Alte retete recomandate:
Budinca de orez cu mere
Placinta cu visine
Tarta cu zmeura
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa