Mere umplute cu magium de prune

Se spala merele, se scobesc cu o lingurita pana sunt scoase cotorul si semintele. Se amesteca bine magiunul cu nuca. Merele se umple cu compozitia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere mari
  • 150 gr nuca macinata
  • magiun de prune (dulceata groasa)
  • 2 lingurite de ulei
  • apa

Mod de preparare

Se spala merele, se scobesc cu o lingurita pana sunt scoase cotorul si semintele. Se amesteca bine magiunul cu nuca. Merele se umple cu compozitia formata, se aseaza intr-o tava, se toarna putina apa si 2 lingurite de ulei. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana merele sunt moi (se verifica cu o scobitoare).


Se servesc reci, ca desert. Daca doriti se poate presara deasupra zahar vanilat.

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca