Mini eclere

Mini eclerele sunt dulciuri savuroase. Pentru a prepara aceste eclere e nevoie de 150 ml ulei, 150 ml apa, un praf sare, 300 gr. faina, 4 oua, 2-3 linguri faina, 5 linguri lapte, 2-3 linguri unt si ciocolata topita pentru glazura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt gogosele:
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa
  • un praf sare
  • 300 gr. faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 4- 5 galbenuse
  • 250 gr. zahar
  • 2-3 linguri faina
  • 5 linguri lapte
  • 2-3 linguri unt
  • glazura:
  • ciocolata topita sau glazura de ciocolata 200 gr.

Mod de preparare

Mini eclerele sunt dulciuri savuroase. Aceste eclere se prepara astfel:

Pt. gogosele: se puna apa si uleiul la fiert cu sarea iar cand clocoteste se pune toata faina adata si se amesteca energic dandu-se de pe foc si mestecand in continuare.Dupa ce s-a incorporat toata faina se pot adauga ouale intregi cate unul pe rand. Se pun intro tava sub forma de bastonase de 3 cm. si se pun in cuptor la foc mare 15- 20 min. apoi la foc mic 20-25 min pana devin rumene.Dupa coacere se pot taia sau gauri , dupa preferinta in asa fel ca sa se poata pune crema.
Crema: galbenusele se freaca cu zaharul si se pune pe bain marie pana se topeste zaharul apoi la foc mic pe flacare si se adauga faina si laptele.Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit si cand e crema destul de rece se adauga untul.
Se umplu gogoselele cu crema si se dau cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata.


Mini eclerele se servesc reci.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca