Mini eclere

Mini eclerele sunt dulciuri savuroase. Pentru a prepara aceste eclere e nevoie de 150 ml ulei, 150 ml apa, un praf sare, 300 gr. faina, 4 oua, 2-3 linguri faina, 5 linguri lapte, 2-3 linguri unt si ciocolata topita pentru glazura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt gogosele:
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa
  • un praf sare
  • 300 gr. faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 4- 5 galbenuse
  • 250 gr. zahar
  • 2-3 linguri faina
  • 5 linguri lapte
  • 2-3 linguri unt
  • glazura:
  • ciocolata topita sau glazura de ciocolata 200 gr.

Mod de preparare

Mini eclerele sunt dulciuri savuroase. Aceste eclere se prepara astfel:

Pt. gogosele: se puna apa si uleiul la fiert cu sarea iar cand clocoteste se pune toata faina adata si se amesteca energic dandu-se de pe foc si mestecand in continuare.Dupa ce s-a incorporat toata faina se pot adauga ouale intregi cate unul pe rand. Se pun intro tava sub forma de bastonase de 3 cm. si se pun in cuptor la foc mare 15- 20 min. apoi la foc mic 20-25 min pana devin rumene.Dupa coacere se pot taia sau gauri , dupa preferinta in asa fel ca sa se poata pune crema.
Crema: galbenusele se freaca cu zaharul si se pune pe bain marie pana se topeste zaharul apoi la foc mic pe flacare si se adauga faina si laptele.Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit si cand e crema destul de rece se adauga untul.
Se umplu gogoselele cu crema si se dau cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata.


Mini eclerele se servesc reci.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Ce ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa