Minitarte cu visine si bezea

Minitartele cu visine si bezea sunt prajituri delicioase cu fructe. Din 80 gr zahar tos unt, faina, lapte, ou si un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru aluatul de tarte:
  • 125 gr unt
  • 250-260 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 80 gr zahar tos
  • pentru umplutura:
  • 400 gr visine (fara samburi)
  • 1 lingurita zahar tos
  • coaja portocala
  • 1 lingura faina
  • 1 galbenus
  • 2 albusuri
  • 125 gr zahar tos

Mod de preparare

Minitartele cu visine si bezea sunt prajituri delicioase cu fructe. Din 80 gr zahar tos unt, faina, lapte, ou si un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.

Lasam sa se odihneasca la rece o ora, dupa care il lucram repejor... intindem foaie... umplem tavitele de tarte (unse cu unt) si le predam cuptorului incins pentru 10 minute.

Intre timp facem umplutura: visinele (fara samburi) se pun la scurs intr-o strecuratoare. In sucul obtinut desfacem o lingura de faina, adaugam galbenusul, coaja de portocale si pune la foc , pe bain-marie, pana se ingroasa ca o crema. Amestecam apoi visinele si lasam la racit.

Din cele doua albusuri, un praf de sare si 125 gr zahar tos, facem o bezea.

Cand tartele sunt coapte le umplem cu crema de visine si apoi punem deasupra cate o lingura de bezea. Dam totul la foc iute, pret de maxim 5-8 minute....


Minitartele cu visine si bezea se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindca atunci aluatul se fragezeste minunat....

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu pere si mere

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu,...

Desert placinta cu pere si mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca