Minitortulete cu capsuni

Minitortuletele cu capsuni sunt un desert racoritor pe baza de fructe ce poate fi servit in perioada calda. Este un desert potrivit de sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100g zahar praf
  • 80g faina
  • 20g cacao
  • Pentru piure de capsuni:
  • 300g capsuni
  • 100ml apa
  • 200g zahar
  • Pentru spuma:
  • 200ml piure de capsuni
  • 200ml frisca lichida
  • 50g zahar
  • 100g mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 1 plic jeleu de capsuni.

Mod de preparare


Incepem cu piureul de capsuni: cantarim 300 de capsuni-
spalam capsunii sub un jet de apa rece, le rupem frunzulitele, ii uscam, apoi ii taiem in doua sau in patru-depinde de marimea lor si ii punem intr-o oala cu cei 100ml apa. Se acopera cu zaharul si se pun la fiert pana ce fructele devin moi si se pot mixa. Apoi, se mixeaza si se obtine piureul din care se folosesc 200ml-eu l-am folosit pe tot!

Blatul: se bat albusurile spuma cu zaharul praf, se adauga galbenusurile, faina si cacaua cernute si se amesteca.

Aluatul se toarna intr-o tava de copt si se coace pentru 10 minute-daca tava este mare, de aragaz sau 20 de minute, daca este o tava mai injusta, din care baza va iesi mai inalta.

Jeleul de capsuni se prepara conform instructiunilor de pe plic. Al meu a fost de la Coseli si l-am gasit in Lidl.

Am pus jeleul caldut peste blat si acesta a disparut, fiind inghitit de blat. Deci am avut un blat gata insiropat! :P
Voi nu faceti ca mine, asteptati sa se raceasca. Eu am fost nevoita sa mai prepar inca un jeleu, sa astept sa se raceasca complet blatul-l-am pus in frigider-si de-abia apoi am turnat jeleul. De data asta nu mai avea unde sa intre, deci a ramas la suprafata blatului. Mi-ar fi trebuit si al treilea plic de jeleu, deoarece de-abia se observa jeleul pe tortulet. E o dunga foarte subtire de jeleu...dap, data viitoare ;-)

Pentru spuma: Frisca lichida se bate cu zaharul praf si apoi se amesteca cu mascarpone.

Gelatina se inmoaie in apa-eu am pus vin rosu dulce, 50ml si 50ml apa-apoi se pune pe bain-marie pana se lichefiaza. Piureul de capsuni se amesteca cu gelatina si crema de frisca cu mascarpone si se toarna peste jeleul din tava.

Se da la rece. Am lasat-o peste noapte.

A doua zi cu un inel de inox -sau, cine nu are, cu un pahar umezit in apa rece-am taiat turnuletele.

Le-am decorat cu capsuni taiate in doua si cu o capsuna intreaga cu codita la mijloc.


Minitortuletele cu capsuni se servesc reci.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca