Negresa cu cafea si frisca

Aceasta reteta de negresa cu cafea si frisca este o prajitura delicioasa, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Compozitia cu aroma intensa de cafea si ciocolata se potriveste de minune cu aroma delicata de la frisca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 400 ml lapte
  • 50ml cafea racita
  • 50 ml ulei sau margarina (topita)
  • 1 plic praf de copt
  • 100g ciocolata amaruie topita
  • frisca pentru decor

Mod de preparare

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si cafeaua, si margarina topita impreuna cu ciocolata, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.

Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava. Taiem patratele pe care le decoram frisca dupa imaginatie.

Putem presara cacao deasupra pentru un efect vizual deosebit, sau cafea ness cu zahar pudra.


Negresa cu cafea si frisca se serveste felii individuale dupa ce s-a racit. Se poate orna si cu crema ganache cu aroma preferata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide