Aceasta reteta de negresa cu cafea si frisca este o prajitura delicioasa, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Compozitia cu aroma intensa de cafea si ciocolata se potriveste de minune cu aroma delicata de la frisca.
Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si cafeaua, si margarina topita impreuna cu ciocolata, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.
Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava. Taiem patratele pe care le decoram frisca dupa imaginatie.
Putem presara cacao deasupra pentru un efect vizual deosebit, sau cafea ness cu zahar pudra.
Negresa cu cafea si frisca se serveste felii individuale dupa ce s-a racit. Se poate orna si cu crema ganache cu aroma preferata.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii