Negresa cu nuci

Mai intai topim ciocolata si o lasam sa se raceasca putin.Batem oule spuma cu putina sare, zahar si vanilia. Adaugam bucatelele de unt si amestecam bi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt moale
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • putina sare
  • 1 plic vanilie
  • 150 g faina
  • 100 g miez de nuca prajit
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Mai intai topim ciocolata si o lasam sa se raceasca putin.Batem oule spuma cu putina sare, zahar si vanilia.

Adaugam bucatelele de unt si amestecam bine.

Adaugam si ciocolata topita in suvita subtire. Adaugam faina+praful de copt.

Adaugam si nucile rupte in bucatele mici si amestecam cu grija.

Ungem o tava si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalizit, la 190 grade C, pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca complet in tava si pe urma se taie.
Pofta buna!

Reteta Negresa cu nuci a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciocolata gasiti aici:

Tort cu banane si ciocolata,

Prajitura cu crema de ciocolata,

Tarta cu ciocolata

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii