Negresa cu nuci

Mai intai topim ciocolata si o lasam sa se raceasca putin.Batem oule spuma cu putina sare, zahar si vanilia. Adaugam bucatelele de unt si amestecam bi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt moale
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • putina sare
  • 1 plic vanilie
  • 150 g faina
  • 100 g miez de nuca prajit
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Mai intai topim ciocolata si o lasam sa se raceasca putin.Batem oule spuma cu putina sare, zahar si vanilia.

Adaugam bucatelele de unt si amestecam bine.

Adaugam si ciocolata topita in suvita subtire. Adaugam faina+praful de copt.

Adaugam si nucile rupte in bucatele mici si amestecam cu grija.

Ungem o tava si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalizit, la 190 grade C, pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca complet in tava si pe urma se taie.
Pofta buna!

Reteta Negresa cu nuci a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciocolata gasiti aici:

Tort cu banane si ciocolata,

Prajitura cu crema de ciocolata,

Tarta cu ciocolata

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!