Negresa de post

Negresa de post este un desert simplu care poate fi pragatit si in afara postului. Pentru a pregati reteta negresa de post aveti nevoie de faina, zahar, cacao, ulei si cafea

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •o cana zahar
  • • o cana ulei
  • •o cana apa minerala
  • •3 cani faina
  • •o lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet
  • • 4 linguri cu gem de prune(sau de care ai prin casa)
  • •2 linguri cu cacao
  • •o lingura cu scortisoara
  • •o lingura cu cafea macinata
  • •ceva miez de nuca maruntita
  • • cateva stafide
  • • 2-3 bucati de rahat taiat in bucati mici.

Mod de preparare

Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa, bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.

Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 25-30 minute.


Se scoate din cuptor si negresa se pudreaza cu zahar farin. Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!