Negresa de post

Negresa de post este un desert simplu care poate fi pragatit si in afara postului. Pentru a pregati reteta negresa de post aveti nevoie de faina, zahar, cacao, ulei si cafea

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •o cana zahar
  • • o cana ulei
  • •o cana apa minerala
  • •3 cani faina
  • •o lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet
  • • 4 linguri cu gem de prune(sau de care ai prin casa)
  • •2 linguri cu cacao
  • •o lingura cu scortisoara
  • •o lingura cu cafea macinata
  • •ceva miez de nuca maruntita
  • • cateva stafide
  • • 2-3 bucati de rahat taiat in bucati mici.

Mod de preparare

Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa, bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.

Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 25-30 minute.


Se scoate din cuptor si negresa se pudreaza cu zahar farin. Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...