Negrese apetisante

1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie. 2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul de negresa: 90 gr ciocolata amaruie 60-70% cacao
  • 170 gr. unt
  • nesarat
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • 100 gr. zahar brun
  • 150 gr. zahar obisnuit (alb)
  • 90 gr. faina
  • 1 praf sare
  • Topping caramel: 280 gr. caramele gumate
  • 120 ml frisca lichida
  • 200 gr. alune de padure
  • nuci (prajite)
  • Topping de ciocolata: 60 gr. ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca lichida

Mod de preparare

1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie.

2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat ouale cu zaharul alb & brun pana spumeaza, apoi se adauga ciocolata racorita deasupra mestecand usor, apoi faina si praful de sare.

3.Compozitia se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pt 20 min.(tava folosita are 21/ 31) Blatul de negresa nu tb sa fie inalt.

4. Caramelele si frisca lichida se pun la topit intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia devine omogena.

5. Se da la o parte si se adauga alunele/ nucile, apoi se toarna compozitia peste blatul de negresa chiar daca e caldut.

6. Se da la frigider timp de o ora sa se intareasca bine caramelul.

7. Ciocolata si frisca pentru topping se topesc pe bain marie si se glazureaza negresa in zig-zag (eu am topit mai multa ciocolata ca s-o acopar de tot cu un strat subtire).

8. Se da la frigider sa se intaresca tot ca sa se poata taia usor!


Pofta buna!

Reteta Negrese apetisante a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete de negrese gasiti aici:

Negresa,

Negresa de post,

Negresa cu banane

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca