1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie. 2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat
1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie.
2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat ouale cu zaharul alb & brun pana spumeaza, apoi se adauga ciocolata racorita deasupra mestecand usor, apoi faina si praful de sare.
3.Compozitia se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pt 20 min.(tava folosita are 21/ 31) Blatul de negresa nu tb sa fie inalt.
4. Caramelele si frisca lichida se pun la topit intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia devine omogena.
5. Se da la o parte si se adauga alunele/ nucile, apoi se toarna compozitia peste blatul de negresa chiar daca e caldut.
6. Se da la frigider timp de o ora sa se intareasca bine caramelul.
7. Ciocolata si frisca pentru topping se topesc pe bain marie si se glazureaza negresa in zig-zag (eu am topit mai multa ciocolata ca s-o acopar de tot cu un strat subtire).
8. Se da la frigider sa se intaresca tot ca sa se poata taia usor!
Pofta buna!
Reteta Negrese apetisante a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro
Alte retete de negrese gasiti aici:
Negresa,
Negresa de post,
Negresa cu banane
Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura