Negrese apetisante

1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie. 2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul de negresa: 90 gr ciocolata amaruie 60-70% cacao
  • 170 gr. unt
  • nesarat
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • 100 gr. zahar brun
  • 150 gr. zahar obisnuit (alb)
  • 90 gr. faina
  • 1 praf sare
  • Topping caramel: 280 gr. caramele gumate
  • 120 ml frisca lichida
  • 200 gr. alune de padure
  • nuci (prajite)
  • Topping de ciocolata: 60 gr. ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca lichida

Mod de preparare

1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie.

2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat ouale cu zaharul alb & brun pana spumeaza, apoi se adauga ciocolata racorita deasupra mestecand usor, apoi faina si praful de sare.

3.Compozitia se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pt 20 min.(tava folosita are 21/ 31) Blatul de negresa nu tb sa fie inalt.

4. Caramelele si frisca lichida se pun la topit intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia devine omogena.

5. Se da la o parte si se adauga alunele/ nucile, apoi se toarna compozitia peste blatul de negresa chiar daca e caldut.

6. Se da la frigider timp de o ora sa se intareasca bine caramelul.

7. Ciocolata si frisca pentru topping se topesc pe bain marie si se glazureaza negresa in zig-zag (eu am topit mai multa ciocolata ca s-o acopar de tot cu un strat subtire).

8. Se da la frigider sa se intaresca tot ca sa se poata taia usor!


Pofta buna!

Reteta Negrese apetisante a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete de negrese gasiti aici:

Negresa,

Negresa de post,

Negresa cu banane

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!