Negrese cu alune si stafide

Radeti ciocolata pe razatoarea mare si topiti-o impreuna cu untul, la foc mic. Adaugati ouale, zaharul, zaharul vanilat, alunele, stafidele, praful de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g ciocolata neagra de menaj
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 100g alune de padure crude sfaramate
  • 50g stafide inmuiate in 50ml rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • faina

Mod de preparare

Radeti ciocolata pe razatoarea mare si topiti-o impreuna cu untul, la foc mic. Adaugati ouale, zaharul, zaharul vanilat, alunele, stafidele, praful de copt si faina cata este necesara pentru a obtine o compozitie fluida. Turnati compozitia intr-o tava unsa si tapetata si coaceti prajitura la foc potrivit. Lasati-o apoi la racit inainte de a o taia in bucati potrivite.
Se pot pudra cu zahar.

Alte retete recomandate:

Deliciu cu visine si bezea

Prajitura Carmen cu gem si nuca

Prajitura cu caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca