Pandispan cu afine si sos de capsuni

Pandispan cu afine si sos de capsuni este o reteta delicioasa de prajitura de casa cu fructe. Pandispanul se face usor, este pufos si gustos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • afine
  • Sos de capsuni
  • 300 g capsuni
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Intr-un bol mixam albusurile spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile, adaugam faina amesteca cu praful de copt si cernuta. Amestecam usor cu o lingura, adaugand treptat uleiul si esenta de vanilie.

Turnam compozitia in tava unsa si tapeta cu faina. Deasupra adaugam afinile si un pic de zahar vaniilat. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam pandispanul sa se raceasca in tava dupa care il feliem.

Sosul de capsuni:

-capsunile se spala si se indeparteaza coditele, se taie bucati si se pun intr-o cratita, adaugam zaharul si apa. Lasam sa fiarba la foc mic pana se leaga siropul, lasam sa se raceasca si turnam peste chec.

Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Servim pandispanul cu afine alaturi de sosul de capsuni.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...