Pandispan cu crema de ciocolata

Zaharul se amesteca impreuna cu ouale, esenta de rom sau de vanilie si putina sare. Se freaca bine 10 minute, apoi se omogenizeaza cu faina, amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom (sau de vanilie)
  • sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 250-300 gr lapte praf
  • 100 ml apa
  • 3 linguri de cacao

Mod de preparare

Zaharul se amesteca impreuna cu ouale, esenta de rom sau de vanilie si putina sare. Se freaca bine 10 minute, apoi se omogenizeaza cu faina, amestecand continuu. Se pune jumatate din compozitie intr-o tava, iar cealalta jumatate se amesteca bine cu cacaua si se pune in alta tava, la copt. Pentru crema se amesteca laptele si cacaua. Se pun la fiert, la foc mic zaharul cu 100 ml apa, apoi se adauga amestecul de cacaua cu lapte. Se amesteca bine si se incorporeaza si untul. Pandispanul obtinut, se taie in trei. Se unge cu crema o felie alba, apoi una cu cacao, dupa care se imbraca in crema tot pandispanul si se pune la frigider.


Se poate servi dupa cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Turta dulce

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos