Papanasi cu mere

Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa aceea, vasul cu aluat se acope

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 2 pahare lapte sau apa
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 gr. drojdie
  • 3-4 mere

Mod de preparare

Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa aceea, vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri. Cind aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in grasime incinsa.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Non plus ultra

Retete festive de iarna Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

Desert Non plus ultra
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa