Pastiera Napoletana

Pastiera Napoletana este o prajitura italaiana cu branza de vaci ce se pregateste indeosebi de Pasti. Este o prajitura de Pasti cu branza ce merita incercata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 250 g de faina
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 baton de vanilie
  • 1 ou pentru a unge prajitura deasupra
  • Pentru umplutura:
  • grau fiert 300 de grame
  • 350 g urda (mixt oaie si capra ar fi mai bine)
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • coaja rasa de la o lamie bio
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 1 esenta de flori de portocala
  • 1 baton de vanilie
  • 30 g unt
  • cedru zaharisit taiat cubulete
  • coaja de portocala zaharisita taiata cubulete

Mod de preparare

Mai intai am pregatit aluatul astfel: intr-un robot de bucatarie am pus faina, zaharul si untul rece taiat cuburi. Le-am amestecat cu robotul pentru 1 minut. Nisipul format l-am pus pe o masa de lucru sub forma unei fantani. Am spart un ou in mijloc + 1 galbenus si am adaugat semnitele dintr-un baton de familie si am framantat bine. Am pus aluatul format intr-o folie alimentara si l-am data la frigider pentru circa 1 ora.

Intre timp am pus laptele cu untul pe foc; am adaugat graul fiert, coaja de la lamaie razalita si am last sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana ce am obtinut o crema densa. Am luat-o de pe foc si am lasat-o sa se raceasca amestecand-o din cand in cand. Am amestecat cu un mixer ouale cu urda, cu zaharul, scortisoara, esenta de flori de portocale si semintele de vanilie. am adaugat apoi cubuletele de cedru si de coaja de portocala si am amestecat. Am adaugat crema de grau si am amestecat din nou.

Din aluat am taiat o mica parte, iar din restul am intins o foaie de grosime de circa 1 cm, rotunda . Am pus intr-o tava rotunda hartie de copt, am intins deasupra foaia de aluat. Am taiat marginile la acelasi nivel (circa 3 cm). Am pus in interior crema. Am intins aluatul ramas si am taiat panglici de o largime de circa 1,5 -2 cm pe care le-am asezat peste crema formand un fel de grilaj.. Le-am uns cu un ou batut. Am dat prajitura la cuptor ventila la 180 grade circa 1 ora. Am last prajitura sa se raceasca in tava, apoi am scos-o si am taiat-o.


Serviti prajitura cu branza de Pasti dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca