Patrate cu brinza de vaca

Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se adauga faina si se framint

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 250 gr. brinza de vaca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamiie rasa
  • un virf de cutit sare
  • faina cit cuprinde
  • visine din dulceata sau putina marmelada

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se adauga faina si se framinta bine; aluatul trebuie sa fie potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute, apoi se intinde o foaie putin mai groasa ca un chibrit. Se taie patrate, se pune in mijlocul fiecaruia cite o boaba de visina din dulceata sau cite putina marmelada sau o bucatica de rahat. Se coc la foc potrivit.
Cind sint gata, inca fierbinti, se presara cu zahar pudra vanilat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide