Patratele de prune (cu drojdie)

Patratele cu prune (cu drojdie): delicioase si usor de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat: 20 g drojdie
  • 40 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • pentru umplutura: 600 g prune
  • pentru aluatul maruntit: 60 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 60 g unt

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut si se lasa la crescut, intr-un loc ferit de curent.
Se cerne faina intr-un castron, se adauga zaharul, un praf de sare, oul, maiaua si untul topit. Se pune laptele treptat, se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca, pana cand isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul si se intinde in foaie si se aseaza intr-o tava medie unsa cu unt. Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii.
Se aseaza prunele cu partea bombata in jos pe aluatul din tava. Se ameasteca toate ingredientele de la aluatul maruntit.
Se presara prunele cu aluatul maruntit si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute.


Patratelele se pot servi cu zahar pudra deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...