Incepem pregatirea acestor prajituri in forma de piersici cu aluatul. Prajiturile piersici sunt delicioase si foarte aspectuoase. Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lam
Incepem pregatirea acestor prajituri cu aluatul. Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale, din care se formeaza mici bile. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se aseaza bilele de aluat, cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul. Se tin in cuptor 20-25 minute.
Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale. Miezul scos se foloseste la crema.
Crema: Se bate untul cu zaharul farin. Se adauga nucile, cacaua, esenta si miezul scos mai devreme. Se omogenizeaza bine sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat, se adauga putin lapte. Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele. Ies in jur de 25 buc.
Piersicile se decoreaza cu dungi din glazura de zahar, cu ajutorul unei pensule mici, apoi se tavalesc prin zahar tos. Glazura se obtine din zahar farin amestecat cu zeama de lamaie si colorant alimentar. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii