Piersici

Incepem pregatirea acestor prajituri in forma de piersici cu aluatul. Prajiturile piersici sunt delicioase si foarte aspectuoase. Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • o cana nuci macinate
  • esenta de rom
  • 200 g margarina sau unt
  • 150 g zahar farin
  • 3-4 linguri cacao

Mod de preparare

Incepem pregatirea acestor prajituri cu aluatul. Se amesteca bine zaharul cu uleiul, apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale, din care se formeaza mici bile. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se aseaza bilele de aluat, cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul. Se tin in cuptor 20-25 minute.

Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale. Miezul scos se foloseste la crema.

Crema: Se bate untul cu zaharul farin. Se adauga nucile, cacaua, esenta si miezul scos mai devreme. Se omogenizeaza bine sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat, se adauga putin lapte. Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele. Ies in jur de 25 buc.


Piersicile se decoreaza cu dungi din glazura de zahar, cu ajutorul unei pensule mici, apoi se tavalesc prin zahar tos. Glazura se obtine din zahar farin amestecat cu zeama de lamaie si colorant alimentar. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii