Piscot umplut cu crema de soc

Fierbem laptele cu continutul batonului de vanilie, amestecam bine siropul de soc cu galbenusurile si intaritorul alimentar si adaugam la lapte ameste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Putin praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2
  • 5 dl lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 2
  • 5 dl sirop de soc
  • 5 dkg intaritor alimentar
  • 2 linguri zahar
  • 4 dl frisca
  • Coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Fierbem laptele cu continutul batonului de vanilie, amestecam bine siropul de soc cu galbenusurile si intaritorul alimentar si adaugam la lapte amestecand continuu, fierbem 1 minut. Turnam intr-un vas, presaram cu zahar si lasam sa se racesca, adaugam albusurile batute spuma cu intartorul de frisca si coaja rasa de lamaie. Intre timp coacem piscotul, dupa racirem taiem 2 foi, le umplem cu crema. Punem la rece 1-2 ore.
Alte retete cu prajituri

Tiramisu original

Prajitura cu nuca

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...