Piscot umplut cu crema de soc

Fierbem laptele cu continutul batonului de vanilie, amestecam bine siropul de soc cu galbenusurile si intaritorul alimentar si adaugam la lapte ameste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Putin praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2
  • 5 dl lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 2
  • 5 dl sirop de soc
  • 5 dkg intaritor alimentar
  • 2 linguri zahar
  • 4 dl frisca
  • Coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Fierbem laptele cu continutul batonului de vanilie, amestecam bine siropul de soc cu galbenusurile si intaritorul alimentar si adaugam la lapte amestecand continuu, fierbem 1 minut. Turnam intr-un vas, presaram cu zahar si lasam sa se racesca, adaugam albusurile batute spuma cu intartorul de frisca si coaja rasa de lamaie. Intre timp coacem piscotul, dupa racirem taiem 2 foi, le umplem cu crema. Punem la rece 1-2 ore.
Alte retete cu prajituri

Tiramisu original

Prajitura cu nuca

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa