Placinta cu branza

Se amesteca bine ingredientele pentru aluat, iar daca este prea tare mai adaugam putin lapte. Blatul se imparte in doua parti egale si se intind doua

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 2 ligurite rase de praf de copt
  • 1 ligurita de salicala (bicarbonat de amoniu)
  • 50 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua (intregi)
  • Crema:
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 500 g branza
  • aprox. 3-4 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca bine ingredientele pentru aluat, iar daca este prea tare mai adaugam putin lapte. Blatul se imparte in doua parti egale si se intind doua foi subtiri. Se coc pe dosul unei tavi unse cu margarina.

Branza se amesteca foarte bine, cu robotul, cu zeama de lamaie, iar separat, margarina, zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi ambele impreuna. Apoi adaugam stafidele si umplem foile.

Alte retete cu aluat recomandate

Prajitura cu prune

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Peste sub plapuma

  Pestele preparat astfel acompaniat de sosul delicios si cu lipia crocanta ...un rasfat de zile mari. Va indemn sa...

Peste sub plapuma
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca