Placinta cu branza

Se amesteca bine ingredientele pentru aluat, iar daca este prea tare mai adaugam putin lapte. Blatul se imparte in doua parti egale si se intind doua

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 2 ligurite rase de praf de copt
  • 1 ligurita de salicala (bicarbonat de amoniu)
  • 50 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua (intregi)
  • Crema:
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 500 g branza
  • aprox. 3-4 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca bine ingredientele pentru aluat, iar daca este prea tare mai adaugam putin lapte. Blatul se imparte in doua parti egale si se intind doua foi subtiri. Se coc pe dosul unei tavi unse cu margarina.

Branza se amesteca foarte bine, cu robotul, cu zeama de lamaie, iar separat, margarina, zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi ambele impreuna. Apoi adaugam stafidele si umplem foile.

Alte retete cu aluat recomandate

Prajitura cu prune

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa