Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca 3
Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu faina, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor. Se intinde o foaie de aluat, se pune in tava tapetata, se presara cu gris si se asaza umplutura de branza, intinsa in strat uniform. Se pune peste branza restul de gris si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat. Se da la cuptor, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in patrate.
Se serveste placinta presara cu zahar pudra.
Alte retete culinare:
Tiramisu Prajitura snikers Prajituri delicioase
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti