Placinta cu branza de vaci

Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca 3

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul fraged:
  • 450 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 50 gr zahar
  • 125 ml apa
  • 1 ou
  • 10 gr sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 350 gr zahar
  • 150 gr stafide
  • 30 gr coaja rasa de lamaie
  • 20 gr zahar vanilat
  • 30 gr gris
  • 50 gr faina
  • 2 oua

Mod de preparare

Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu faina, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor. Se intinde o foaie de aluat, se pune in tava tapetata, se presara cu gris si se asaza umplutura de branza, intinsa in strat uniform. Se pune peste branza restul de gris si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat. Se da la cuptor, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in patrate.


Se serveste placinta presara cu zahar pudra.

Alte retete culinare:

Tiramisu Prajitura snikers Prajituri delicioase

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...