Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce de vaci este un desert usor de pregatit si delicios. Desertul poate fi pregatit pentru o delicioasa prajitura cu branza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1200 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 250 ml apa minerala
  • 1 kg branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 50 gr gris
  • 250 gr stafide
  • coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 10 oua

Mod de preparare

Din margarina topita, apa minerala, sare si faina se prepara un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca circa 15 minute. Se mai framanta inca o data aluatul.

Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. Se intinde din jumatate de aluat o foaie care se pune in tava de la aragaz. Se pune peste foaie grisul, pentru a mai absorbi din zeama pe care o lasa branza.

Adaugam umplutura de branza. Se adauga a doua foaie si cu furculita se fac modele pe marginea aluatului pentru a nu se desprinde aluatul in timpul coacerii. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.


Placinta cu branza dulce se pudreaza cu zahar. Se taie cand s-a racit. Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...