Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce de vaci este un desert usor de pregatit si delicios. Desertul poate fi pregatit pentru o delicioasa prajitura cu branza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1200 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 250 ml apa minerala
  • 1 kg branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 50 gr gris
  • 250 gr stafide
  • coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 10 oua

Mod de preparare

Din margarina topita, apa minerala, sare si faina se prepara un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca circa 15 minute. Se mai framanta inca o data aluatul.

Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. Se intinde din jumatate de aluat o foaie care se pune in tava de la aragaz. Se pune peste foaie grisul, pentru a mai absorbi din zeama pe care o lasa branza.

Adaugam umplutura de branza. Se adauga a doua foaie si cu furculita se fac modele pe marginea aluatului pentru a nu se desprinde aluatul in timpul coacerii. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.


Placinta cu branza dulce se pudreaza cu zahar. Se taie cand s-a racit. Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de anason

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...

Lichior de anason
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii